La Casa Macaya

Xavier Bolao -fotògraf-

Go to content

La Casa Macaya

Xavier Bolao -fotògraf- Barcelona
Publicat per xavier bolao en Barcelona - Modernisme · 22 Febrer 2015
Tags: casa macaya




Aprofitant el moment en que els plàtans tenen el gest de desfer-se de les seves fulles, és l'ocasió per poder observar la façana de la casa Macaya. Malauradament la frondositat d'aquests arbres només ens descobreixen aquesta joia del modernisme unes poques setmanes a l'any.

Construïda entre els anys 1899 i 1901 per Josep Puig i Cadafalch al num. 108 del passeig de Sant Joan. Llueix una façana blanca, culminada per dues torrasses laterals, amb esgrafiats i unes obertures amb decoracions escultòriques, entre les quals podem trobar la figura del propi arquitecte muntant en bicicleta. Segons sembla l'escultor va voler retre un petit homenatge a Puig i Cadafalch que utilitzava aquest mitjà de transport per visitar les seves obres.

Podeu clicar sobre algunes de les imatges per tal d'ampliar-les i poder observar amb detall l'ornamentació d'aquesta façana, i us proposo un petit joc: trobar el ciclista que anteriorment he mencionat i la signatura de l'arquitecte deixant constància de la seva obra.
No hi ha premi . . .






0
COMENTARIS

Política de Privacidad
Back to content