Casa Gispert

Xavier Bolao -fotògraf-

Anar al contingut

Casa Gispert

Xavier Bolao -fotògraf- Barcelona
Publicat per xavier bolao en Barcelona - Botigues · 24 Gener 2020
Tags: casa gispert

En el número 23 del carrer Sombrerers trobem aquesta botiga que amb més de 150 anys d’història manté l’esperit de venda dels productes colonials que va originar la seva activitat comercial a l’any 1851.
 
Va ser aquest any quan un metge de Centelles, Josep Gispert, va comprar per als seus fills Enric i Alfons, una botiga al Born especialitzada en cafès i espècies anomenada Casa Cuadrenys i va fundar-hi l’actual comerç amb el nom de E&A Gispert. Als seus inicis era un magatzem de productes colonials que, amb la marca Sabor, comercialitzava a l’engròs cafè, te, cacau, espècies i safrà provinents de les Amèriques. Uns anys més tard van afegir “Mestres torradors” al nom del comerç ja que van instal·lar un forn per torrar la fruita. Aquest forn, únic a Europa, encara funciona i ho fa a la vista del públic. El foc és indirecte i els fruits es torren dins d’un cilindre foradat per tal que es coguin de manera uniforme i no sobtada.
 
Durant els primers temps, la botiga estava especialitzada en la venda a l’engròs i destinaven els dissabtes per despatxar petites quantitats als particulars.
 
Recentment s’han dut a terme unes feines de conservació i manteniment del seu mobiliari per tal que continuï lluint dignament durant molts anys més.












0
COMENTARIS

Política de Privacidad
Tornar al contingut